6 tips til at købe den perfekte skjorte

Forestil dig følgende scenarie. Du er ved at gøre dig klar til julefrokosten. Skægget er trimmet, håret sidder helt perfekt og du har måske endda løbet en tur fra morgenstunden for at føle dig ekstra godt tilpas. Du går i garderoben og finder festskjorten frem fra gemmerne for blot at konstatere, at den ikke sidder helt lige så godt som sidste år.

Skjorten er måske det allermest basale i en herregarderobe. Hvad enten det er den universelle og altid populære kridhvide, den ternede, den stribede, den med det modige print, den med de store flipper, den med slim-fit eller den med loose-fit.

Skjorten passer til alt. Kort sagt. Til bryllup, firmafest, kontoret, weekend-brunch, hårdt arbejde med opsmøgede ærmer, jobsamtaler, you name it.

Sådan finder du den perfekte skjorte

Men at finde den helt perfekte skjorte, der passer lige til dig, din kropstype og din stil, er lettere sagt end gjort. Derfor får du her 6 tips, du skal have in mente, næste gang du shopper skjorter, så du undgår at stå i en beklemt situation 5 minutter inden, du skal til fest.

Tip nr. 1
Du skal kunne holde en finger mellem hals og krave, uden det føles ubehageligt.

Tip nr. 2
Sømmen ved skuldrene skal sidde lige på selve skuldrene, og må ikke sidde hverken for langt over eller under.

Tip nr. 3
Når du knapper skjorten, skal du kunne bevæge armene, uden at det strammer ved knapperne, så man kan kigge ind. Dog må den selvfølgelig heller ikke være for løs, så den poser.

Tip nr. 4
Man må gerne kunne se konturen af dine overarme, men ærmerne må heller ikke sidde så stramt, at du ikke kan bøje og løfte armene.

Tip nr. 5
Længden på din skjorte er rigtig, hvis du kan sætte og rejse dig, uden den popper op af bukserne.

Tip nr. 6
Manchetten må ikke gå ned over din håndryg men skal i stedet stoppe der, hvor dit håndled slutter.

Morgan skjorte
fra Tøjeksperten til 599,-

Hvid skjorte
fra Tiger Of Sweden til 1.000,-

Stenströms skjorte
fra Ginsborg til 1.099,-

Få mere inspiration
Nyhed

Sæsonguide Efterår 2020

Nyhed

Sæsonguide Sensommer 2020