4 tips til forårsrengøring a la Marie Kondo

Der er forår i luften, og det er dermed tid til at rydde op i gemmerne, ryste sengetøjet en ekstra gang og lade vinterhule-stemningen fare til ære for fuglefløjt og friske blomster på bordet.

Vi er blevet inspireret af den dygtige oprydningsekspert Marie Kondo, som lige for tiden er på alles læber, og har samlet 4 tips til at få gang i oprydningen derhjemme. Så hæld bare kaffen op, læn dig tilbage og lad os guide dig i 4 trin til et rent og ryddeligt forårshjem a la Marie Kondo.

 

Tip nr. 1: Sortér, sortér, sortér
Vi har en tendens til at gemme ting, vi ikke bruger. Og det er her, du skal kigge dig selv dybt i øjnene og indse, at hvis ikke du er glad for den der bluse nu, bliver du det nok heller ikke pludselig om 3 måneder. På den måde skaber du overblik over dine ting, og du opbygger en garderobe, der kun er fyldt med det, du er glad for. Ellers som Marie Kondo ville have sagt det; ”does it spark joy?”. En regel, der i øvrigt også gælder dine køkkenskuffer, din kommode, dine opbevaringskasser og din makeuppung. Kort sagt, hele huset.

 

Tip nr. 2: Faste pladser
Sørg for, at alting har en fast plads. Og gerne i et lukket skab, kommode, skuffe, kasse, osv. For når dine skønhedsprodukter, dine køkkenredskaber, børnenes legetøj og de uåbnede rudekuverter står frit fremme, kommer det hurtigt til at virke rodet. Så derfor: giv alle dine ting en fast plads i hjemmet, og husk at stille det tilbage, når du er færdig med at bruge det.

Læs også: Forårets trends til ham

Tip nr. 3: Put i kasser
Har du mange småstumper, som er svære at finde et hjem til, så anskaf dig en masse kasser til opbevaring. Her kan du vælge at bruge dem aktivt i indretningen enten ved at finde nogle, der matcher farvetemaet i jeres hjem, stille dem kunstfærdigt i et hjørne eller, hvis de er med låg, skabe små fine stillebens ovenpå med blomsterbuketter, keramikvaser og fotografier. Du kan også vælge nogle helt hvide for et neutralt og afdæmpet udtryk.

 

Tip nr. 4: Rengøring
Når der er styr på børnenes legetøj, skoene i entreen og det ubrugte tøj i garderoben, er det tid til prikken over i’et: rengøringen. For intet skaber et rart og roligt hjem som et hjem fri for nullermænd, krummer, vasketøjsbunker og pletter på køkkenskabene. Så giv det en ordentlig overhaling med kost og spand, sæt friske blomster på spisebordet og luk forårslyset ind gennem de nypudsede vinduer.

3 favoritter til et skinnende hjem

Neutral flydende hvis 1070 ml.
Normal, 27 kr.

Cillit Bang AntiKalk 750 ml
Normal, 24 kr.

Finish Classic Powerball 100 stk.
Normal, 84 kr.

Få mere inspiration
Nyhed

Sæsonguide Efterår 2020

Nyhed

Sæsonguide Sensommer 2020