3 oste, der får dig til at smelte

3 oste, der får dig til at smelte

Er du en ægte osteelsker? Så ved du måske allerede at ’Cheese lovers day’ er lige om hjørnet. Se hvilke 3 oste, som vores ostebutik Lynhjems anbefaler, og bliv klædt på med gode råd, som du kan bruge d. 20. februar og alle andre dage, hvor ostetrangen melder sig.

Når osten ikke skal spises som pålæg på brød eller i varme retter, men derimod nydes præcis, som den er, med en lille smule tilbehør ved siden – ja så er der nærmest en hel videnskab bag. Her får du et par af de råd, som efter sigende skulle gøre osteoplevelsen endnu bedre …

Osten skal helst ikke tage smag af tilbehøret. Derfor anbefaler man at lægge tilbehøret ved siden af ostene og ikke oven på.

Vil du gerne vide mere om, hvilket tilbehør der egner sig til forskellige slags oste, så læs med her, hvor du kan få tips af Helle fra Lynhjems.

Brug ikke den samme kniv til de forskellige oste. Så undgår du at smagen overføres fra den ene ost til den anden.

Vent ikke med at sætte ostene frem til lige, når du skal servere dem. Tag i stedet ostene ud af køleskabet en time før, så alle smagsnuancerne kan træde frem.

Hos ostehandleren ved de utrolig meget om oste, og står klar til at hjælpe dig med de spørgsmål, du måtte have. Spørg løs, når du alligevel handler, og få en smule af deres ekspertviden med hjem.

Selvom rødvin er det, som de fleste forbinder med ostebordet, så kan en sød hvidvin også fungere rigtig godt. Hos Vinspecialisten har de et bredt sortiment af vine og er klar til at rådgive ud fra, hvilken ost, du har valgt.

Fransk Comte, lagret 18 mdr., pr. kg. 300,- hos Lynhjems

Italiensk Parmesan, Parmigiano Reggiano, pr. kg. 330,- hos Lynhjems

Schweizisk Tete de Moine, 1/1 ost 220,- og 1/2 ost 120,- hos Lynhjems

Få mere inspiration